El secret del brigadista

El secret del brigadista

El secret del brigadista és una interessant novel·la que combina misteri i història.

Ens parla de dues èpoques. Una se situa a mitjans de la guerra civil, que és quan apareix el brigadista i l’altre a principis del segle XXI, quan parla la neta del brigadista nord-americà.

Segons explica la sinopsi de la contraportada, el 1938, un brigadista nord-americà desapareix prop de la Fatarella, durant la batalla de l’Ebre. Setanta anys després, la Barbara Stein, la seva néta, hi viatja per descobrir les circumstàncies de la seva mort.

La Barbara que porta anys estudiant la mort del seu avi, arriba a la Fatarella per iniciar la investigació in situ, ajudada per una historiadora i un guia. Però – evidentment perquè hi hagi novel·la ha d’haver un però o un tanmateix, és a dir un impediment – el seu propòsit s’estronca a causa d’un misteriós assassinat en què s’hi veu involucrada.

És precisament aquest assassinat el que activa records traumàtics de la guerra civil, la repressió franquista i uns fets que van marcar el petit poble de la Fatarella perquè

“trenta-quatre camperols van ser assassinats en mans de milícies anarquistes”

Això va ser el gener del 37 quan un grup de faistes – milícies anarquistes de la FAI – van entrar en aquest poble i van assassinar trenta-dues persones. Trenta-dos pagesos que es van negar a col·lectivitzar les seves terres. I el record dels “Fets” encara és ben viu entre els fatarellencs, perquè moltes persones quedaren marcades de per vida.

El Secret del brigadista és una novel·la històrica que te de cronista un nen marcat per aquests esdeveniments en ser el seu pare un dels morts. Les vicissituds del nen orfe ajuda a lligar la tragèdia viscuda durant la batalla de l’Ebre amb la dissortada “sort” d’un brigadista nord-americà i conduir així la crònica pels revolts històrics succeïts al nostre país i que van marcar profundament a la gent de Terra Alta.

Setanta anys més tard, al 2007 la Barbara Stein investigarà la mort del seu avi proporcionant així, els caires misteriosos i policíacs que l’Andreu Claret Serra utilitza per unir una crònica de la guerra civil espanyola i alhora desenterrar tresors templers amagats a la Fatarella.

El secret del brigadista, és doncs una novel·la de ficció, d’aventures bèl·liques, però també una novel·la històrica.

Andreu Claret conta la investigació d’una neta per trobar respostes del passat i relata el patiment de soldats vinguts de terres llunyanes que somiaven escapçar el feixisme, així com narra el calvari de la gent de la terra enmig d’una guerra; Una guerra alçada per defensar la democràcia i combatre la dictadura feixista que estava a punt d’implantar-se.

Qui ha patit, pateix i patirà els excessos d’uns i altres, els excessos de politics, els excessos ideològics, sempre és la població. Fins quan?

Com sempre, anima’t, estaré contenta de llegir la teva opinió al correu-e o aquí sota.

 

Afegir comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

“He aquí una aventurera en toda regla: Anna Genover. Una aventurera de las mías, las que de niñas soñábamos con protagonizar mil historias fantásticas imitando a nuestros héroes literarios. Y que, cuando crecimos, tuvimos la suerte de descubrir que podíamos seguir viviendo esas historias si nosotras mismas las plasmábamos sobre el papel…

No perdáis de vista a esta escritora porque dará mucho que hablar, estoy segura.”

” Bugs, maggots and mites! Great story! I truly have enjoyed the Grumpy Gardener’s book. This amusing, fun and instructive story offers a new vision of this terrible monster named Climatic Change. Two thumbs up!”

Telèfon: +34 669 061 589
info@annagenover.cat
Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image