L’exquisida remor de Mishima

L’exquisida remor de Mishima

La primera entrada d’un any de xifres repetides és per una deliciosa obra de la literatura japonesa escrita el 1954 i traduïda al català el 2008.

La remor de les onades és una novel·la de Yukio Mishima – un dels grans autors de la literatura nipona – que narra la història d’amor entre un jove pescador i la filla d’un ric propietari al japó dels anys 50 del segle XX.

Shinji, el protagonista de 18 anys és un pescador humil, de costums i pensaments senzills, però valent i coratjós que s’enamora de Hatsue, la jove i bonica filla del vell Teru qui defensa amb ferocitat l’honorabilitat de la seva filla. Ben aviat aflora la passió, nodrida en trobades d’una sensualitat furtiva que fan transcendir el desig físic.

La remor de les onades és una joia literària.

Mishima estructura la novel.la al voltant de l’amor impossible entre Shinji i Hatsue, però la petita illa d’Utajima, l’escenari natural on es desenvolupa la trama, mereix una consideració a part. La vida que s’hi respira és la d’un ecosistema aïllat. És un indret on es sobreviu al costat del mar, alimentant-se de la pesca, amb la humilitat dels costums tradicionals, amb trobades de joves per fer treballs diversos per a la comunitat, o la vida pausada i tranquil.la d’una família establerta al far; tot plegat ens fan somniar en un sistema ideal de vida, ordenat i tranquil, contraposat a l’amoralitat i lletjor que es viu a les grans ciutats com Tòquio, símbol de modernitat.

Mishima fa un al·legat de l’excel·lència de les tradicions envers la modernitat.

Perquè és en aquesta petita illa del Pacífic Nord, apartada de la civilització, on es conserven les tradicions que dificulten l’amor dels dos protagonistes de vides antagòniques.

La remor de les onades és la gran història d’amor de la literatura japonesa

És una novel.la exquisidament tendra, amb una escriptura lenta i contemplativa que es balandreja en els detalls i defuig de consideracions profundes. Mishima fa reflexionar els seus personatges amb la mateixa senzillesa amb què viuen i fa triomfar la voluntat, la fortalesa, la decisió i la temperança per damunt de la intel·ligència.

El carisma d’aquesta obra ve donat per l’extrema sensibilitat narrativa i la poètica descripció de l’entorn i l’època. De veritat, deixeu-vos gronxar per les onades d’un amor quimèric, en una illa remota i gaudiu de la sensualitat d’encontres furtius plens de desig per encarar el 2020 amb delectança.

 Com sempre, us convido a deixar la vostra opinió aquí sota…

1 Comentari

  • Patrícia Arxé Ribera Publicat el 20th gener 2020 9:48 pm

    Gràcies Per la teva exquisida recomanació Anna Friend Forever de la Costa Brava

Afegir comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

“He aquí una aventurera en toda regla: Anna Genover. Una aventurera de las mías, las que de niñas soñábamos con protagonizar mil historias fantásticas imitando a nuestros héroes literarios. Y que, cuando crecimos, tuvimos la suerte de descubrir que podíamos seguir viviendo esas historias si nosotras mismas las plasmábamos sobre el papel…

No perdáis de vista a esta escritora porque dará mucho que hablar, estoy segura.”

” Bugs, maggots and mites! Great story! I truly have enjoyed the Grumpy Gardener’s book. This amusing, fun and instructive story offers a new vision of this terrible monster named Climatic Change. Two thumbs up!”

Telèfon: +34 669 061 589
info@annagenover.cat
Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image