Sant Jordi 2016

Sant Jordi 2016

NO signaré llibres per Sant Jordi,no pas perquè no ho desitgi, sinó perquè

la Literatura (l’escric en majúscula perquè és molt gran) Juvenil, la que jo escric no és important, ni tant sols en aquest dia.

A veure, quants escriptors coneixes de literatura infantil i juvenil que signin per Sant Jordi?Un? Cap? Ho veus? Literatura desapercebuda 🙁

D’altra banda, la majoria de novetats editorials d’adults arriben a finals d’hivern, per fer-ne gran promoció per Sant Jordi. Mentre que les novetats editorials de LIJ es publiquen a finals d’any, més concretament al setembre coincidint amb l’inici escolar.

I això és perquè aquesta literatura viu més d’obligat compliment lector que no d’oci infantil o juvenil… Una murga!

I una dada més per demostrar que la LIJ és invisible per tothom. I quan dic tothom em refereixo a tot cristo, sigui o no del ram, sigui o no lector, sigui o no progenitor, mestre, o traductor.

Quanta gent coneixes que sàpiga de què va el premi Hans Christian Andersen? Ningú oi?

Doncs aquest és el premi més important dins del camp de la literatura infantil i juvenil.

És l’equivalent al premi Nobel de Literatura, versió LIJ.

I així cada dos anys un autor i un il·lustrador (sense distinció de gènere) reben una medalla acompanyada per un diploma. El concedeix l’IBBY (Internationl Board on Books for Young People) i està patrocinat per la Reina de Dinamarca.

Una dada més que demostra que la LIJ és invisible:

reconeixes a més de tres d’aquests autors: Eleanor Farjeon, Giani Rodari, Maria Gripe, Margaret Mahy, Ana Mª Machado, Nahoko Uehashi? Doncs tots han rebut el premi! I n’hi han més tenint en compte que aquest any el premi compleix 50 anys.

El darrer fou del 2014, o sia que cap allà l’estiu tindrem un nou Hans Christian Andersen a la colecció. I fa poc es van saber el finalistes. Cinc persones escriptores: Cao Wenxuan (Xina), Louis Jensen (Dinamarca), Mirjam Pressler (Alemania), Ted van Lieshout (Holanda) i Lois Lowry (Estats Unitos). Cinc persones  il·lustradores: Rotraut Susanne Berner (Alemania), Pejman Rahimizadeh (Iràn), Alessandro Sanna (Itàlia), Suzy Lee (Corea) i Marit Törnqvist (Holanda). Tant punt ho sàpiga, ho publicitaré, no et preocupis. Ho compartiré i en faré divulgació i espero que m’hi ajudis.

Per acabar un prec: compra LIJ per Sant Jordi. Si no saps ben bé què comprar, pots demanar-me consell: info@annagenover.cat.  Si saps què comprar, reserva’l a la teva llibreria de capçalera. Però compra’n i que no sigui excusa el no tenir fills perquè de ben segur que tindràs fillols, cosins, nebots, fills d’amistats, etc. I mira, pot ser fins i tot abans de regalar-lo te’l llegeixes i te n’adones que la Literatura Infantil i Juvenil també és LITERATURA i t’hi acabes enganxant.

Ah també pots comprar un dels dos llibres que tinc publicats a un clic: www.annagenover.cat/producte/el-broc-magic/

Perquè jo no tindré paradeta a la rambla, ni signaré per Sant Jordi, però sí disposo de botigueta a la pàgina i els llibres t’arribaran amb dedicatòria personalitzada. Perdona però algú ho havia de dir…

Què més vols? 🙂

 

Afegir comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

“He aquí una aventurera en toda regla: Anna Genover. Una aventurera de las mías, las que de niñas soñábamos con protagonizar mil historias fantásticas imitando a nuestros héroes literarios. Y que, cuando crecimos, tuvimos la suerte de descubrir que podíamos seguir viviendo esas historias si nosotras mismas las plasmábamos sobre el papel…

No perdáis de vista a esta escritora porque dará mucho que hablar, estoy segura.”

” Bugs, maggots and mites! Great story! I truly have enjoyed the Grumpy Gardener’s book. This amusing, fun and instructive story offers a new vision of this terrible monster named Climatic Change. Two thumbs up!”

Telèfon: +34 669 061 589
info@annagenover.cat
Style switcher RESET
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image